Aquest blog preten acostar-vos a les aventures amb la meva btt.

diumenge, 9 de desembre del 2012

Volta a Catalunya en btt. Riba Roja d'Ebre-Lleida

El Montmeneu

Sortim del poble de Riba Roja d'Ebre creuant el riu Ebre
Oliveres pel barranc de les Deveses
on des de el pont podem gaudir de les vistes al poble. Ben aviat enfilarem amunt pel barranc de Les Deveses entre camps amb centenàries oliveres amb els pagesos acabant de recollir les olives i començant a esporgar-les. A mida que anem guanyant alçada m'adono que molts dels camps d'oliveres ara estan abandonats al igual que la mina del rei mentre m'apropo als molins generadors del parc eòlic.

Arribo a Almatret, poble dedicat bàsicament a la  
Almatret
ramaderia on hi ha bestiar a cada casa pairal, i, sortint del poble torno a trobar molt conreu d'olivera en terra de secà.

A la Llunyania ja es divisa el proper objectiu: El solitari Montmeneu. Prenem direcció cap a aquesta petita muntanya, anem pujant fins a sota del cim on em cal deixar la btt en una petita pineda per tal d'accedir a peu en poc més de cinc minuts a dalt del cim per un sender bastant dret. Val la pena pujar-hi, a part d'un petit pessebre es poden contemplar vistes de 360º, La vall del riu Ebre i la del Segre, els Pirineus nevats, la serra el Montsant, Les Garrigues i la Plana de Lleida.

Desfem el camí de pujada i ens dirigim cap a la plana de Lleida, anirem trobant granges de bestiar i trobem els primers conreus d'arbres
Arbres fruiters
fruiters que es van fent més abundants en arribar a tocar del Segre, també apareixen les hortalisses a dojo mentre continuem per la vora del riu Segre. Passarem prop de Serós i Aitona entre canals d'aigua per regar fins trobar Torres de Segre i Alcarràs amb molta gent forana i tot tipus de comerç i possibilitats d'avituallament abans de recórrer el tram final que ens portarà fins a Lleida.

LES FOTOS



LA RUTA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada